VR workshops voor innoverende bedrijven

VR workshops voor innoverende bedrijven

Anno 2022 merk je steeds meer dat de wereld aan het digitaliseren is. De technologie wordt een steeds groter en belangrijker deel van het dagelijks leven. Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon op zak en heeft een laptop voor school of werk. Ook VR begint een steeds groter deel uit te maken van de maatschappij, dit komt ook door de mogelijkheden die het biedt. In deze blog gaan we in op de mogelijkheden die VR biedt.

Wat is VR? 

Voordat we het gaan hebben over de mogelijkheden die VR biedt, gaan we het eerst hebben over wat VR is. VR staat voor virtual reality en is een digitale wereld, waarin je een realistische ervaring in kan beleven. Je vindt VR in het begin vooral terug in games en in VR video’s. VR kun je alleen gebruiken in combinatie met een VR bril. Aangezien VR de mogelijkheid biedt om in een virtuele omgeving, volledig vrij rond te kunnen kijken. 

VR gaming

VR is voornamelijk heel bekend geworden door de game industrie, het is begonnen als een relatief simpel concept. Het begin met een VR bril die je in combinatie met een normale controller of een toetsenbord gebruikt. In het begin toe VR gaming nog opkomend was werden er meerdere VR workshops gegeven, om het concept onder de mensen te brengen. Tegenwoordig gaat het VR gamen verder dan alleen een VR bril, je hebt nu namelijk ook speciale VR controllers welke de game ervaring veel realistischer maakt. Hiermee kun je niet alleen vrij rondkijken, maar je kunt nu ook vrij bewegen met je handen. Je kunt zelfs een speciaal plato nemen, welke ervoor zorgt dat je ook in de virtuele wereld zelf kunt rondlopen. 

VR voor bedrijven    

Naast dat VR populair is in de game industrie, wordt het door de ontwikkelingen ook steeds aantrekkelijker voor bedrijven. Virtual reality wordt namelijk steeds realistischer, waardoor je steeds beter de werkelijkheid kan naspelen. Zo kun je nu met behulp van VR ook trainingen geven, voordat mensen daadwerkelijk het werkveld in gaan. Bijvoorbeeld voor een kraanmachinist kan deze eerst virtueel oefenen, om vervolgens voorbereid de echte kraan in te gaan. Zo worden voor bedrijven ook steeds vaker virtual reality trainingen gegeven, over de mogelijkheden van VR trainingen. Een virtuele training biedt een goedkopere en een veiliger alternatief, dan dat je in het echt de training zou uitvoeren. Het is dus een win win situatie. 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *